Boolavogue

Tegnap este divatbemutatón jártunk. Jótényosági est, hogy MRI is legyen a kórházban, mert végülis XXI. század. A kiírást nézegettem egy ideje, hogy el kellene menni, aztán az SHO-m (ifjú doktor) szólt, hogy ő is vonul a kifutón, és reméli én is megyek. Szóval mentem. Mentünk. Aztán talán én voltam az egyetlen, aki férfitársasággal érkezett, ott ültünk egy teremben 500 nő között. Talán csak a fotósok voltak pasik.

Nagyon vidám est volt, nagyrészt nem profi modellekkel, nemcsak az SHO-m, hanem a belgyógyászat vezetője, az egyik radiológus és számos titkárnő is vonult. És még a tombolán is nyertünk.

Aztán az est zárásaként a műsorvezető fiatalember dalra fakadt. Egy operaházzal rendelkező városban nem meglepő, hogy vannak kiváló énekesek, igen profi volt. Aztán feltűnt, hogy a dalban Wexford is szerepel, és sokan énekelnek vele együtt.

A dal a Boolavogue. Ez egy kis település Wexford megyében, innen származott Father Murphy, akiről a dal szól. 1798-ban volt egy felkelés az angol uralom ellen, amely során Wexford megye rövid időre (21 napra) független köztársasággá vált. Father Murphy Boolavogue papja volt, és a felkelés egyik vezetője, akit aztán brutálisan kivégeztek. Házát ma meg lehet tekinteni, azt hiszem egyszer elgurulunk arra.

Hallottam már itt, hogy az ír szabadságharcosok a XX. század elején példaképnek tekintették az 1848-as magyar forradalmat. De azt hiszem az ő múltjukban is megvannak ezek a történetek.

Advertisements

About rmoeva

Dr. Palik Éva belgyógyász
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Boolavogue

  1. montitara says:

    Jópofa a dal, határozottan elhangozhatna valami magyar operettben. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s